Повече от 70% какао

Как да разпознаем върховния шоколадов вкус?

meter

Важен фактор в определянето на интензитета на шоколадовия вкус е съдържанието на какао. Обикновено, това се представя като процент от теглото на крайния продукт. На пазара има шоколади с какаово съдържание от 20 до 99%.

С лансирането на шоколада Lindt Excellence 70% през 1989, майсторите на шоколадите Lindt променят дефиницията за изкуството на производство на шоколад. Таково високо съдържание на какао изисква не само най-хубавите висококачествени какаови зърна, но и истинско майсторство за селектирането, печенето, разбъркването и регулирането на температурата. Тайната е във владеенето на всички стъпки от процеса на правенето на шоколад и в създаването на отличителни вкусови профили. Ето защо Lindt Excellence 70% е такъв уникален продукт.

Тестването на шоколад и откриването на неговите качества е приключение, така както дегустацията на изискана храна, хубаво вино, селективно кафе. Небцето ви развива своята чувствителност и способността да улови върховния шоколадов вкус.

70percents

Excellence Dark 70%

Тъмният шоколад Lindt Excellence с какаово съдържание 70% има богат и комплексен характер. Първоначално вкусът е леко горчив, но добре балансиран. След това се развива в цветен вкус с лек привкус на ванилия. Горчивите и сладки аромати се допълват, за да създадат уникално и превъзходно вкусово преживяване. Всеки любител на шоколад ще оцени хармонията и лежерния характер на този деликатес.

Насладете се на плътния послевкус на този истински тъмен шоколад заедно с вашето любимо кафе. Или опитайте с цветния Darjeeling чай. Друга възможност е чаша червено цветно вино - Marsala Vergine – ароматно и характерно, подобно на Lindt Excellence 70%.

85percents

EXCELLENCE Dark 85 %

Шоколадът Lindt Excellence dark 85% е с много наситен вкус. Първото впечатление е някак горчиво, но мекият вкус на какаовото масло балансира цялостното усещане. Внимателното тестване ще ви разкрие следи от сушени плодове, ликьор и тютюн, както и свежи нотки на пръст.

Идеален е за края на деня. Комбинирайте Excellence dark 85% с класически силно ароматен чай Bergamote, като например Earl Grey или добре балансирано горчиво кафе със зърна от Хаити. Тестването ви бавно може да премине в съчетание с мек и сладък аперитив, Tokaji, или хубав Vintage Port. Мекият нежен и сладък вкус на портото се съчетава прекрасно с шоколада до последното парченце.

99percents

EXCELLENCE Dark 99%

LINDT EXCELLENCE Dark 99%, короната на тъмния шоколад, е с най-наситен вкус и аромат. Със силния си аромат и плътен какаов вкус, той се разтапя бавно в устата с продължителен опушен привкус и ясен намек за тютюн. EXCELLENCE Dark 99% е предизвикателно и силно изживяване, със сигурност не за всеки вкус. Но вие можете да драматизирате вкусовото си изживяване като включите вкуса на черен китайски чай Chinese black dragon или изключителното кафе Blue Mountain от Ямайка. Идеална комбинация би била напълно противоположния вкус на сладкия Banyuls, уравновесяващ дългия настойчив вкус на какао без захар или нещо, което наистина омекотява плътността на какаото – хубавото уиски.