Защо шоколадът LINDT е изключителен?

Създаването на хубав шоколад е изкуство, изискващо умения, отдаденост и страст. Майсторите на шоколадите Lindt владеят до тънкост това изкуство.

За повече от 160 години те са разработили и усъвършенствали уникалните си рецепти с абсолютна отдаденост, започвайки от подбора на най-добрите суровини и стигайки до крайния изтънчен резултат.

Какаото – основната съставка

Сърцевината на най-добрия шоколад, разбира се, е най-доброто какао. Познаването на различните видове какаови зърна от Африка, Централна и Южна Америка и даже Азия е умение, усъвършенствано от майсторите на шоколадите, което допринася за отличителния вкус на Lindt.

cocoa-beans

Те избират най-добрите зърна от най-добрите региони в света: Централна и Южна Америка, Мадагаскар и Гана с най-висококачествените разновидности, такива като Criollo и Trinitario. Тайната смеска на майсторите на шоколадите Линдт е предавана през поколенията, утвърждавайки уникалния отличителен вкус на Lindt. Веднъж селектирани, майсторите се уверяват, че зърната са добре ферментирали и изсушени. Защото само запазването на аромата по време на ферментацията гарантира, че при печенето ще се разкрие пълния му потенциал.

Печенето на какаовите зърна

roastingТрябва да владееш изкуството на изпичането на зърната, за да почувстваш прекрасния шоколадов аромат, който се съдържа в тях.

Майсторите на шоколадите Lindt са едни от малкото производители на шоколад, които все още изпичат суровите материали със собствени мощности. Така те проследяват целия процес - от какаовото зърно до финалните шоколадови произведения. Те са изработили уникална и специална Линдт техника за внимателно изпичане на зърната при определени температури, така че да постигнат най-богат какаов аромат.

Разбъркване

Ако трябва да се определи само едно качество, което прави шоколада Lindt така изключителен, това би било нежното разтапящо чувство на топящия се шоколад, който гали небцето.

Това прочуто разтапящо усещане е изобретение на един човек – Рудолф Линдт – който през 1879 създава нещо толкова революционно в света на шоколада, за което и до ден днешен майсторите на шоколадите Lindt са му благодарни.

conchingОткритието е процеса „коунчинг”. След внимателното изпичане и стриване на какаовите зърна, какаовата маса се смесва с други изкусителни съставки и се валцова докато се достигне най-фина субстанция – с дебелина хилядни от милиметъра. След това в процеса на разбъркване, който продължава с часове, ароматът се развива и се достига типичното нежно топящо свойство на шоколадите Lindt. Добавянето на най-чисто какаово масло е друг елемент в «коунчинг» процеса, който допринася за достигането на перфектна топяща се субстанция.

Изключителни съставки, комбинирани с традиционни рецепти

combinedВнимателният подбор на суровините от специално подбрани региони гарантира несравнимия вкус на Lindt.

Да вземем за пример лешниците, които майсторите на шоколада подбират от прочутия регион Piedmont.

Майсторите на шоколада имат собствено производство на нуга, която се приготвя по традиционни методи като ври в медни съдове на открит огън, докато захарта се карамелизира до оптималния вкус и текстура.

От рафинирания шоколад до финеса – Lindt означава най-високо качество

Lindt символизира най-висок стандарт за качество - от подбора на какаовите зърна до доставянето на краен продукт за потребителя. През всеки етап на производството майсторите на шоколада работят със страст и отдаденост.

signifiesЗа да се постигне блясъка на шоколадовите блокчета Lindt, шоколадът внимателно се изглажда преди да се оформи на калъпи. С прецизност към детайла те декорират шоколадите на ръка, украсявайки ги с орехи и бадеми.

Полирането на ръка на златните зайчета – Golden Bunny, преди да им се постави червената панделка, демонстрира гордостта, която майсторите на шоколадите Lindt изпитват от швейцарската шоколадова традиция.