Приказката за Златния заек на LINDT

Златнoто зайче на LINDT – най-чаровното превъплъщение на истинския швейцарски шоколад

Емблематичното златисто зайче с фина червена панделка и златно звънче около врата, е създадено от Майсторите на шоколада LINDT за да очарова Вас, Вашето семейство и приятели за Великден!

Произходът на Златното зайче

Златното зайче на LINDT отваря очи към света на шоколада за първи път през 1952 г.

golden-bunnyИсторията ни връща към една от свежите пролетни сутрини на месец март, когато земята все още е покрита със сняг. В една такава сутрин един от Майсторите на шоколада LINDT вижда в градината си малко зайче. Синът му е напълно хипнотизиран при вида на сладкото същество, но веднага започва да плаче, когато то изчезва в храстите.

Силно развълнуван от тъгата и разочарованието на сина си, бащата моментално ражда идея: „Трябва да направя зайче като това, само че от шоколад...” Той създал зайчето от най-нежния млечен шоколад на LINDT, дал му опаковка от златисто фолио и завързал грижливо червена панделка със златно звънче около врата му, за да не се загуби отново.

„Когато звънчето звънне, лесно можеш да го откриеш”, казал бащата на сина си.

И така се родило първото Златно зайче на LINDT! Скоро то се превръща в символ на Великден. Хора на различна възраст навсякъде по света го обожават и неговото появяване е знак за тях, че Великден наближава.