Тъмен шоколадов мус с черешов сироп

recipe_23
small_23

6 порции

Съставки:

200 г LINDT Excellence 70%
5 яйца
Щипка сол
150 г захар
2 супени лъжици ром
125 г разбита сметана
2-3 супени лъжици вишновка
400 мл кисел черешов сироп
Ванилия
Канела
3 бр. звездовиден анасон
1 чаена лъжица царевично нишесте, разтворено в малко студена вода
Сокът от половин лимон
200 г кисели череши
4-5 супени лъжици от любимия ви шоколад LINDT за декорация

Приготвяне

  • Натрошете шоколада и разтопете на водна баня
  • Разделете белтъци от жълтъци. Добавете щипка сол към белтъците и разбийте. Докато разбивате добавете постепенно 100 г захар. Добавете ванилията и рома към жълтъците и разбивайте, докато се разпени. Разбъркайте в разтопения шоколад, после добавете разбитата сметана, после - разбитите белтъци. Сложете муса в съд, загладете повърхността отгоре на съда, покрийте и оставете за 3 часа в хладилник.
  • Карамелизирайте оставащата захар, добавете вишновката, после- киселите череши. Добавете подправките и оставете да къкри на бавен огън за 15 минути.
  • Прецедете черешовия сироп през цедка, добавяйки разтвореното царевично нишесте, за да го стегне. Добавете и лимонов сок на вкус. Сложете черешовия сироп и киселите череши в дълбоки чинии. Поставете черпак от муса върху сиропа в чиниите, поръсете с шоколад и сервирайте.

Порции:
6 порции

Време за приготвяне:
Около 45 минути + 3 часа изстудяване

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле