Студено шоколадово Мока суфле

recipe_11
small_11

Съставки:

125 мл прясно мляко
200 мл сметана
30 г разтворимо Мока кафе
100г LINDT Excellence 70%
3 яйца
Щипка сол
75 г захар
100 г разтопен LINDT Excellence за заливка
Едро нарязани или смачкани Amaretti бисквити за поръсване

Приготвяне

  • Загрейте млякото, сметаната и разтворимото кафе мока, а след това премахнете от топлина, оставяйки сместта да престои около 15 минути.
  • Междувременно във всяка чаша за еспресо или мока, поставете лента от хартия за печене, около3 сантиметра широка и 10 cm дълга, по такъв начин, че суфлето да може да достигне около две сантиметра над ръба на чашата. Използвайте тиксо да държи тази лента на мястото си. Натрошете шоколада на малки парченца.
  • Разделете белтъците и жълтъците. Използвайки водна баня, разбийте яйчни жълтъци в сместа с моката, сметаната и млякото, докато се сгъсти. Постепенно добавете парчета шоколад, като разбърквате, докато се разтопят в горещия крем. Оставете да изстине.
  • Добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте. Постепенно добавете захарта. След това ги поставете внимателно в шоколадовата смес.
  • Изсипете сместа във всяка чаша до достигане на горната част на хартиения пръстен, и поставете във фризера в продължение на 4 часа.
  • Отстранете хартиените ивици от чашите. Залейте разтопен шоколад върху замразените суфлета. Поръсете с натрошени Amaretti за декорация, и сервирайте.

Порции:
6 порции

Време за приготвяне:
45 мин. + 4 часа време за охлаждане на крема

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле