Студен шоколад и бананов млечен шейк с топла кокосова пяна

heder-studen-shokolad
small_3

4 порции

Съставки:

150 г LINDT Excellence 70%
750 мл кокосово мляко, неподсладено
Една ванилия
100 г захар
2 обелени банана

Приготвяне

  • Натрошете шоколада. Затоплете кокосовото мляко с ванилията и захарта. Отделете 1/3 (250 мл) от млечната смес за пяната. Махнете съда от котлона, добавете парченцата шоколад в остатъка от сместа с кокосовото мляко (500 мл) и разбърквайте, докато шоколада се разтопи.
    Сложете сместа в хладилника за 1 час.
    От време на време разбърквайте.
  • Обелете бананите и ги разрежете на парченца. Добавете изстудената шоколадово-кокосова смес и размесвайте до получаване на хомогенна смес. Разлейте млечния шейк в 4 стъклени чаши.
  • Загрейте повторно остатъка от кокосовата смес в по-висок съд. Използвайте миксер за получаване на пяна. Наклонете съда на една страна и отделете пяната. Добавете пяната към млечния шейк.

Порции:
4 порции

Време за приготвяне:
Около 20 минути + 60 минути за изстудяване

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле