Солени бисквитки Lindt Excellence Sea Salt

soleni-biskviti-sea-salt
 
soleni-biskviti-sea-salt-zoom
 

 

 

Необходими продукти:

 

2 чаени чаши универсално брашно
1 чаена лъжичка морска сол на кристали
½ чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжичка сода бикарбонат
¾ чаши (180 мл) масло (на стайна температура)
¾ чаши (180 мл) кафява захар
½ чаша (120 мл) бяла захар
1 супена лъжица (15 мл) мед 
1 яйце
2 шоколада (по 100 г) Lindt Excellence Sea Salt - натрошен

 

Приготвяне

  • Загрейте фурната до 175 ° С. Подгответе два листа хартия за печене.
  • Разбъркайте заедно брашното, ½ ч.л. морска сол, бакпулвера и содата.
  • Разбийте с миксер маслото с двата вида захар и мед на средно висока скорост за 3 до 4 минути, до получаване на много блед и пухкав крем. Добавете  яйцето и ванилията, а след това брашняната смес до гладко тесто. Добавете и разбъркайте парченцата натрошен шоколад.
  • Използвайте лъжица за сладолед (около ¼ чаша по размер), за да оформите тестото на топки върху подготвените тави за печене, на разстояние около 5 см. Поръсете с останалата ½ ч.л. морска сол.
  • Печете около 10-15 мин. или докато краищата не станат готови. Оставете ги да изстинат за 5 минути. Прехвърлете в поднос и се насладете на невероятния вкус!

. Отделете листата от клончето, измийте и подсушете с кухненска хартия.

2. Разтопете шоколада на водна баня.

3. Потопете половината от всеки лист в шоколад и поставете върху тава или дъска, покрита с хартия за печене.

4. Замразете поне 30 минути или до пет часа. Веднъж замразени, внимателно извадете от тавата с щипка или шпатула.

Сервирайте веднага.