Шоколадови мъфини „Шарлота” с ревен

recipe_4
small_4

8-10 мъфина

За "Шарлота":

100 г брашно
50 г захар
50 г изстудено краве масло, несолено

За мъфините

200 г LINDT Excellence 70%
250 г ревен
2 яйца
75 г пудра захар
200 мл мляко
100 г олио
Щипка сол
Ванилия
200 г брашно
1 супена лъжица какао на прах
1 чаена лъжица бакпулвер

Приготвяне

  • За «Шарлота»-та, смесете брашното, захарта и кравето масло и месете докато сместта стане ронлива. Обелете ревена и го нарежете на малки парчета. Разположете формички за мъфини в тава за печене. Натрошете шоколада и го разтопете.
  • Предварително нагрейте фурната на 180 градуса. В голям съд разбъркайте яйцата, млякото, захарта, ванилията, олиото, солта. Добавете половината от разтопения шоколад (100г). Смесете брашното и бакпулвера с какаото, пресейте със сито над сместа. Свободно разбъркайте с голяма лъжица.
  • Сложете тестото във формичките за мъфин. Натиснете парчетата ревен в тестото. Печете 20-25 минути.
  • Изчакайте мъфините да изстинат преди да ги полеете с останалия шоколад.

Порции:
8-10 мъфина

Време за приготвяне:
Около 30 мин. + 20-25 мин. време за печене

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле