Шоколадови блини със сладолед ягода и йогурт

recipe_14
small_14

4 порции

За сладоледа:

400 г замразени ягоди
250 г ягодово кисело мляко
50 г пудра захар

За блините:

150 г LINDT Excellence 70%
2 яйца
100 мл мляко
1 супена лъжица бакпулвер
150 г брашно
1 супена лъжица шоколад на прах
1 белтък
Щипка сол
30 г захар
Разтопено краве масло
Пудра захар
Ситно нарязани листа от босилек за декорация
Разтопен шоколад LINDT по желание за заливка

Приготвяне

  • Поставете замразените ягоди, ягодовото кисело мляко и пудрата захар в миксер и разбивайте до получаването на гладка консистенция. Изсипете получената смес в купа и оставете във фризера за около половин час.
  • Междувременно разчупете шоколада на малки парченца. Смесете яйцата, млякото, бакпулвера, брашното и прахообразния шоколад. Добавете щипка сол към яйчен белтък и разбивайте. Докато разбивате белтъка, бавно добавете захарта. Смесете яйчен белтък с шоколадовите парчета в тестото.
  • Направете малки златисто-кафяви блини, като ги пържите в разтопеното краве масло. Сложете един черпак от получения сладолед върху всяка от изпечените блини, украсете ги с малко ситно нарязан босилек и пудра захар. Залейте с колкото искате разтопен шоколад върху блините, и сервирайте.

Порции:
4 порции

Време за приготвяне:
1 час

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле