Шоколадови блини със сладолед ягода и йогурт
|

|
4 порции
За сладоледа:
400 г замразени ягоди |
250 г ягодово кисело мляко |
50 г пудра захар |
За блините:
150 г LINDT Excellence 70% |
2 яйца |
100 мл мляко |
1 супена лъжица бакпулвер |
150 г брашно |
1 супена лъжица шоколад на прах |
1 белтък |
Щипка сол |
30 г захар |
Разтопено краве масло |
Пудра захар |
Ситно нарязани листа от босилек за декорация |
Разтопен шоколад LINDT по желание за заливка |
Приготвяне
- Поставете замразените ягоди, ягодовото кисело мляко и пудрата захар в миксер и разбивайте до получаването на гладка консистенция. Изсипете получената смес в купа и оставете във фризера за около половин час.
- Междувременно разчупете шоколада на малки парченца. Смесете яйцата, млякото, бакпулвера, брашното и прахообразния шоколад. Добавете щипка сол към яйчен белтък и разбивайте. Докато разбивате белтъка, бавно добавете захарта. Смесете яйчен белтък с шоколадовите парчета в тестото.
- Направете малки златисто-кафяви блини, като ги пържите в разтопеното краве масло. Сложете един черпак от получения сладолед върху всяка от изпечените блини, украсете ги с малко ситно нарязан босилек и пудра захар. Залейте с колкото искате разтопен шоколад върху блините, и сервирайте.
Порции:
4 порции
Време за приготвяне:
1 час
Трудност:
