Шоколад - малина – извара - сърце

recipe_8
small_8

Съставките са за форма за кекс с форма на сърце широка 20 см и висока 15 см.
(алтернатива: обикновена форма за кекс с 20 см диаметър)

За бисквитите:

3 яйца
75 г захар
60 г брашно
20 г шоколад на прах
200 г разтопен LINDT Excellence 70%
50 г захар, смесена с 2-3 супени лъжици малинов сироп, попил в бисквитите

За сметановия крем:

3 листа желатин
50 мл прясно мляко
Една ванилия
250 г извара
2 белтъка
Щипка сол
50 г захар
150 г полубита сметана

Допълнително:

200 г замразени малини
2 листа желатин
500 г свежи малини

Приготвяне

  • Предварително загрейте фурната до 180 градуса. Смесете яйцата и захарта и разбивайте около 5 минути до получаване на пяна. Добавете шоколадовия прах към брашното и смесете с разтопения шоколад. Добавете към пенестата смес. Покрийте сърцевидната форма с шоколадово-бисквитеното тесто и печете 20 минути. Оставете бисквитите да изстинат във формата за кеск.
  • За крема: накиснете желатина в студена вода за 5 минути. Загрейте млякото с ванилията. Изстискайте желатина, сложете го в млякото да се разтвори и след това разбъркайте в извара. Добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте, докато постепенно добавяте захар. Смесете битата сметана и разбитите белтъци във ванилово-изварената смес. Разстелете муса върху бисквитената основа и оставете в хладилник за 2 часа.
  • Сложете замразените малини на котлона и добавете 50 мл вода. Оставете да къкри 10 минути. Излейте през сито малиновия сироп в съд. Накиснете желатина в судена вода за 5 мин., изстискайте и ги разтворете в топлия малинов сироп.
  • Сложете свежите малини върху крема с извара, излейте най-отгоре малиновия сироп и оставете в хладилника за час. Използвайки нож, внимателно извадете кекса от формата.

Време за приготвяне:
1 ½ часа + 20 мин.време за печене и общо 3 часа изстудяване

Трудност:

difficulty_4

tartaleti fallback_milchshake falback_muffins fallback_crumble Lindt_slider_Schokomousse_fallback Lindt_slider_Himbeer_Herz_fallback Lindt_slider_Blinis_Eis_fallback Lindt_slider_cold-sufle_fallback
Тарталети
с горски плодове
Студен шоколад и
бананов млечен шейк
с топла кокосова пяна
Шоколадови мъфини
„Шарлота” с ревен
Шоколадово брауни
с череши
Тъмен шоколадов мус
с черешов сироп
Шоколад – малина –
извара – сърце
Шоколадови блини
със сладолед ягода и йогурт
Студено шоколадово
Мока суфле