Листа от мента с Lindt EXCELLENCE

shokoladovi-lista-menta
 
shokoladovi-lista-menta-zoom
 

Превърнете листа от мента, потопени в шоколад, във впечатляващ завършек на семпли десерти като ванилов сладолед или плодово плато.Съставки:

Необходими продукти:


Поне дузина листа от мента
Кухненска хартия
1 шоколад Lindt Excellence Intense Mint
Тенджера и топлоустойчива купа
Щипка или шпатула
Хартия за печене

 

Метод за приготвяне

  • Отделете листата от клончето, измийте и подсушете с кухненска хартия.
  • Разтопете шоколада на водна баня.
  • Потопете половината от всеки лист в шоколад и поставете върху тава или дъска, покрита с хартия за печене. 
  • Замразете поне 30 минути или до пет часа. Веднъж замразени, внимателно извадете от тавата с щипка или шпатула. 

Сервирайте веднага.

. Отделете листата от клончето, измийте и подсушете с кухненска хартия.

2. Разтопете шоколада на водна баня.

3. Потопете половината от всеки лист в шоколад и поставете върху тава или дъска, покрита с хартия за печене.

4. Замразете поне 30 минути или до пет часа. Веднъж замразени, внимателно извадете от тавата с щипка или шпатула.

Сервирайте веднага.