Енергийни кокосови топчета Lindt Excellence Coconut

energy-balls-cocos
 
energy-balls-cocos-zoom
 

Необходими продукти:

½ чаша (125 мл) неподсладен настърган кокос
50 g Lindt Excellence Coconut
1 чаша (250 мл) печени нарязани бадеми или филиран бадем
⅓ чаша (80 мл) фини овесени ядки
3 фурми, почистени и нарязани
2 супени лъжици (30 мл) твърдо кокосово масло
Екстракт от ванилия
Щипка сол
Кората от половин портокал (по избор)

 

Приготвяне

  • Поставете неподсладени кокосови стърготини  в блендер и смелете, докато станат много фини.
  • Оставете ги настрана в купа, която ще се използва по-късно.
  • Смелете за около 1 до 2 минути шоколада, бадемите и овесените ядки, докато сместа е много фина.
  • Добавят се нарязаните фурми, семената, кокосовото масло, ванилията и солта, и ако желаете, кората от половин портокал.
  • Смесете, докато сместа образува топка.
  • Прехвърлете готовата смес в купа с капак и оставете в хладилник минимум за 1 час или най-добре за цяла нощ.
  • Отмерва се 1 супена лъжица от сместа и се оформят на топчета.
  • Всяко топче се овалва в настъргания кокосов орех, докато се покрие напълно.

Съхранявайте в хладилник до 3 седмици.

 

2. Разтопете шоколада на водна баня.

3. Потопете половината от всеки лист в шоколад и поставете върху тава или дъска, покрита с хартия за печене.

4. Замразете поне 30 минути или до пет часа. Веднъж замразени, внимателно извадете от тавата с щипка или шпатула.

Сервирайте веднага.

Порции:
15 кокосови топчета

 

Време на подготовка:

20 минути (1 час охлаждане)