Перфектната двойка

Роджър Федерер става световен посланик на любимия си шоколад Lindt

През ноември 2009 г. на официална пресконференция в Килхберг, Швейцария, швейцарският шампион по тенис Роджър Федерер официално бе обявен за посланик на марката Lindt.

За първи път в 160-годишната си история компанията-производител на шоколад обвързва името си с това на знаменитост. Светoвната известност на спортиста Федерер се превръща в многообещаваща възможност за Lindt & Sprüngli да повиши популярността на премиум шоколадите Lindt в глобален план и да затвърди присъствието си на основните световни пазари. Роджър Федерер с имиджа си на мил и земен човек е идеалният посланик на марката Lindt & Sprüngli. Той превъплащава всички ценности на Lindt & Sprüngli: „Швейцарски”, „Премиум”, „Качество” и „Страст”. Обвързването на тези характеристики с имената на Lindt и Федерер символизират перфектната „двойка” -  Номер 1 в производството на шоколад и Номер 1 в света на тениса.

Ернст Танер, изпълнителен директор и председател на Борда на  Lindt & Sprüngli, коментира: „Развълнувани сме от възможността да наречем популярната щвейцарска икона Роджър Федерер посланик на нашата марка. Заедно с Роджър ние ще станем истински посланици на Швейцарското качество.” И Роджър Федерер потвърждава това: „Аз съм роден в Швейцария и от детството си съм голям почитател на шоколадите LINDT. Щастлив съм от партньорството си със световния лидер в производството на шоколад! Наслаждавам се на продуктите им и съм много впечатлен от плановете им за бъдещо развитие.”

Прочети повече за Роджър Федерер тук

4fd66e0546